Bedrijfsopvolging

Naarmate u ouder wordt, kan de wens bestaan uw bedrijf over te dragen naar de nieuwe generatie. Deze overdracht is voor de meeste ondernemers een belangrijke gebeurtenis waarbij veel zaken goed en al in een vroeg stadium moeten worden geregeld. Denk hierbij niet alleen aan de financiële en fiscale aspecten, maar ook aan het voorbereiden van de volgende generatie om het ondernemersstokje over te nemen en het bepalen van de manier waarop de aandelen en de zeggenschap worden overgedragen. Om zowel aan de wensen van de overdrager als de overnemer(s) te kunnen voldoen, is intensieve communicatie tussen u en uw bedrijfsopvolger(s) noodzakelijk.

Om de communicatie vanaf de voorfase goed te laten verlopen, kunnen wij als familieadviseurs de gesprekken begeleiden en een objectief perspectief bieden. Daarnaast stellen we vragen die (wellicht) binnen de familie niet zo snel gesteld worden. Onze familieadviseurs kunnen u ook helpen bij het in kaart brengen van de financiële en fiscale gevolgen van de bedrijfsopvolging. Voor de fiscale gevolgen bij bedrijfsopvolging schakelen wij onze Estate Planners in.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden tot bedrijfsopvolging binnen uw familiebedrijf? Neem dan contact op met een van onze familieadviseurs. Wij helpen u graag persoonlijk verder!

 

Onze specialisten

Marco de Hondt

Senior Belastingadviseur | Specialist Zorgbranche

Martin Hoskens

Vennoot Accountancy

Joop Kuijpers

Vennoot Fiscaal

Meer weten over bedrijfsopvolging?

Martin Hoskens

Martin Hoskens helpt u graag verder!

Meer weten? Neem direct contact met ons op!

Wij helpen u graag persoonlijk verder. Naar contactformulier Nu bellen