Eigendom & bestuur

Een familiebedrijf is een bijzonder bedrijf, waarbij de familie, het bedrijf en het eigendom met elkaar verweven is. Deze overlap staat ook wel bekend als het driecirkelmodel van Tagiuri & Davis.

Een keuze of gebeurtenis in de ene cirkel beïnvloedt de andere cirkel. Dit zorgt voor bijzondere verhoudingen en dilemma’s binnen een familieonderneming. Het is van groot belang dat normen en waarden van de familie en het bedrijf parallel zijn, zodat de verschillende systemen naar tevredenheid met elkaar kunnen samenwerken.

Iedere familie heeft een eigen cultuur die zij belangrijk vinden, met als gevolg dat voor iedere familie het advies anders zal zijn. De familiebedrijfskundige van Wesselman zijn de ideale adviseur en sparringpartner voor familiebedrijven. Wij werken graag samen met u aan de toekomst en continuïteit van uw onderneming en familie.

Wilt u meer weten over deze driecirkel of bent u benieuwd naar mogelijkheden binnen uw familiebedrijf? Neem dan contact op met een van onze familieadviseurs, zij helpen u graag verder.

 

Onze specialisten

Marco de Hondt

Senior Belastingadviseur | Specialist Zorgbranche

Joop Kuijpers

Vennoot Fiscaal

Meer weten over eigendom & bestuur?

Martin Hoskens

Martin Hoskens helpt u graag verder!

Meer weten? Neem direct contact met ons op!

Wij helpen u graag persoonlijk verder. Naar contactformulier Nu bellen