Het familiestatuut

Binnen een familiebedrijf zijn de familiesfeer en de bedrijfssfeer onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door hier goed mee om te gaan, kunnen deze sferen elkaar op een positieve wijze aanvullen. De continuïteit van het bedrijf mag niet in gevaar worden gebracht door familiezaken en de harmonie binnen de familie mag niet worden verstoord door ontwikkelingen binnen het bedrijf. Het is daarom van belang dat er een parallelle planning bestaat om de balans tussen het vermogen, bedrijf en de familie te bewaken.

Een belangrijk onderdeel van deze planning is het familiestatuut, dat vele problemen kan voorkomen. Het statuut is geen juridisch bindend element, maar zorgt ervoor dat uw familiewaarden worden verankerd en de rode draad door alle toekomstige besluiten vormen.

Het familiestatuut laat alle familieleden gezamenlijk nadenken over wat u als familie bindt, over waar u samen staat en naartoe wil groeien met de familie en met het familiebedrijf.

Allerlei dilemma’s en vraagstukken over wie welke rol wil én kan vervullen zullen daarbij aan de orde komen. Zo wordt voorkomen dat dilemma’s niet worden uitgesproken en daardoor mogelijk kunnen leiden tot conflicten.

Wilt u meer weten over het familiestatuut? Neem dan contact op met een van onze familieadviseurs. Zij helpen u graag verder. 

 

Onze specialisten

Martin Hoskens

Vennoot Accountancy

Joop Kuijpers

Vennoot Fiscaal

Meer weten over het familiestatuut?

Martin Hoskens

Martin Hoskens helpt u graag verder!

Meer weten? Neem direct contact met ons op!

Wij helpen u graag persoonlijk verder. Naar contactformulier Nu bellen